17/10/2020

Primeiro paso nun novo camiño cara á gloria

As campioas deron esta tarde o primeiro paso firme nun novo camiño cara á gloria

As campioas deron esta tarde o primeiro paso firme nun novo camiño cara á gloria, apropiándose dos tres puntos da xornada inaugural de Primeira na pista do AD Alcorcón FSF (2-3), revivindo o resultado que xa lles deu o galardón ligueiro ás galegas hai tres meses en Málaga fronte ás alfareiras. Despois do empate da primeira parte e fronte a un rival moi rápido nas transicións, o Pescados Rubén Burela reaccionou á vantaxe local dando a volta ao marcador en tan só un minuto, no 24, con dobre diana. Non puideron pechar o partido as laranxas a pesar das ocasións, pero souberon como aferrarse ao resultado cunha gran solvencia defensiva fronte á porteira xogadora.

Cristina, que recibía o bonito xesto de homenaxe por parte das alfareiras na cartelería do partido polo seu labor como enfermeira durante a pandemia, non quixo deixar nin tempo para coller sensacións sobre a pista. Antes de cumprirse o primeiro minuto a murciana adiantou ás galegas. Nere Moldes e Vane Sotelo aliáronse con 6 minutos para o descanso; conseguiron a igualada ante a porteira burelista adiantada. Discorría o minuto 15, cos dous equipos cargados de faltas e ocasións en ambas as filas. Tras a boa resposta de Cristina, que evitou o segundo das madrileñas ante Pepa, Peque dispuxo de ata tres oportunidades con moito perigo sobre a rede alfareira. Sandra, no 18, mantivo o empate, con dobre penalti de Vane Sotelo, e volveu aparecer pouco despois para frear a recuperación en pista laranxa. Dany foi a máis incisiva na recta final do primeiro acto, aínda que sen éxito.

O Alcorcón foi máis áxil neste inicio, con Vane Sotelo á contra. Responderon as de Burela con garra. Estela sacou o pé cun pase de Peque ao que esperaba M. Cortés. Con todo, si aproveitou pouco despois a 7 burelista, cazando o rexeite sobre tentativa de Ale de Paz (minuto 24) e non se fixo case esperar a escuadra mariñá para tomar por fin a iniciativa, en estratexia, coa sempre máxica Cilene (minuto 25).

Mantivo entón Estela ás locais no partido ante un Pescados Rubén que gañou en comodidade e fixo tremer a rede alfareira con Dany como unha dá as máis perigosas de novo. Irene Samper evitou o cuarto nas zapatillas de Cilene sobre o ecuador do segundo tempo. As Guerreiras ofreceron un recital de perigo e estiveron moi atentas en repregamento ás contras das madrileñas. Jozi evitou a ocasión máis clara para o empate no 35, impoñéndose ante Clau. Tras outra chegada de Jenny envelenadísima, Alcorcón apostou por xogo de cinco de Aída con tres minutos por diante fronte á gran solidez mariñá.

AD Alcorcón FSF: Estela, Vane Sotelo, Irene Samper, Aída, Estela Cantero, cinco inicial; tamén xogaron Clau, Nere Moldes, Laura Oliva, Paula, Pepa, Ballesteros

Pescados Rubén Burela FS: Sandra Buzón, Cristina, Peque, Cami, M. Cortés, cinco inicial; tamén xogaron Cilene, Jenny, Bea Mateos, Dany, Ale de Paz, Cilene, Lara Balseiro, Elena Aragón, Jozi

Goles: 0-1, minuto 1, Cristina; 1-1, minuto 14, Nere Moldes; 2-1, minuto 21, Vane Sotelo; 2-2, minuto 24, Peque; 2-3, minuto 25, Cilene

Árbitros: Cabezas Casquero // Sánchez Martín. Por Alcorcón amarela a Piru (minuto 29) Por Burela amarela a Jenny (minuto 33).

Incidencias: Partido correspondente á xornada 1 de Primeira División disputado en Los Cantos. As Guerreiras quixeron estrear a liga de rosa, coa súa terceira indumentaria, no Mes da Sensibilización sobre o Cancro de Mama