30/11/2019

Ao Clásico sóbralle minuto e medio

Vista Alegre e o Pescados Rubén non puideron celebrar ao grande o desenlace do Clásico esta tarde. As Guerreiras fixeron de todo; competiron, remontaron o tanto das madrileñas e xeraron ocasións, pero tamén perdoaron nos últimos metros e iso penalizou ante calidade do Futsi Atlético Navalcarnero, que se apropiou do partido no último minuto e medio (2-3), con xogo de cinco, na primeira derrota mariñá.

Ana Romero mostrouse impasible nos primeiros achegamentos das de Andrés Sanz. No minuto 4, Futsi xa acumulaba as cinco faltas, parecía que o partido se vía obrigado a tomar outros camiños, pero a sexta resistiuse. Jane caeu nas proximidades da área de Belén de Uña, puido contraatacar Peque pero non houbo fortuna. Futsi sacou a vantaxe a falta de 28 segundos para o ecuador do primeiro acto, cunha xogada de Anita Luján que lle serviu a Leti. Jane no 11 non superou o cara a cara fronte á meta madrileña. Pouco despois Ari salvou en última instancia nun sombreiro de Jenny Lores. Ale de Paz tamén puxo a proba á meta visitante, nunha gran chegada de Peque. Cumpríase o 13 de xogo. E por fin chegou a diana laranxa no 17, de Dany, cazando o rexeite de Ale de Paz. Bea Mateos a punto estivo de atopar o segundo acto seguido, de novo ante unha Belén de Uña moi oportuna. Ju Delgado cometeu a sexta con 57 segundos por diante para o descanso, pero a meta do Futsi sacou a perna para evitar a vantaxe burelista no dobre penalti ante Lara Balseiro.

A 11 burelista estívoo buscando con empeño e atopouno aos 29 segundos do reinicio, perforando a meta de Marta Balbuena a pase de Peque. A mellor do Futsi tívoa a ex das laranxas Gaby, no 28, que non a recolleu pegada ao pau; as burelistas frearon o momento máis perigoso das visitantes con Jozi ante Ari. Recuperaron fol nos últimos metros as mariñás sobre o 30, con Jenny primeiro e máis tarde Dany. Marta Balbuena sacou pouco despois o pé ante unha moi boa da 3 burelista. Con pouco máis de cinco minutos para a bucina final, Futsi cargouse de faltas e optou por xogo de cinco para pelexar pola defensa do liderado ante o segundo da táboa. Chegou a sexta no 36 con falta de Gaby sobre Cilene; de novo foi Lara Balseiro a encargada do dobre penalti. Que mágoa! Non puido materializarse o terceiro topándose co pé de Belén de Uña, de novo en pista. Mantívose férrea a defensa local fronte á porteira xogadora e subiu tamén a quinta das laranxas a falta de 1’59”. Final trepidante, como sempre prometen os duelos entre galegas e madrileñas. Con 1’30” aínda de xogo, Leti selou o empate nunha incursión de Ju Delgado que se lle escapou a Jozi e puido aproveitar a 7 visitante pegada ao pau. A reacción das de Julio Delgado tamén foi de cinco, abandeiradas por Bea Mateos. Ame Romero, de novo con Ju Delgado, aferrouse ao cume de Primeira cunha diana a falta de 35 segundos, que tocou Jozi, aínda que non puido parala.

Pescados Rubén Burela FS: Ana Romero, Cilene, Peque, Jane, Ale de Paz, cinco inicial; tamén xogaron Dany, Jenny Lores, Jenny, Bea Mateos, Luci, Lara Balseiro, Jozi

Futsi Atlético Navalcarnero: Belén de Uña, Ari, Leti, Ju Delgado, Ame Romero, cinco inicial; tamén xogaron Anita Luján, Gaby, María Sanz, Marta Balbuena

Goles: 0-1, minuto 10, Leti; 1-1, minuto 17, Dany; 2-1, minuto 21, Jane; 2-2, minuto 39, Leti; 2-3, minuto 40, Ame Romero

Árbitros: Carreira Romero // Ferrero Carballal. Por Burela amarela a Ale de Paz (minuto 22) e Jane (23)

Incidencias: Partido correspondente á xornada 12 de Primeira División disputado en Vista Alegre ante unhas 1000 persoas. A cita contou coa presenza da seleccionadora española, Clàudia Pons, e o seleccionador de Portugal, Luís Conceição, ademais do deputado de Deportes de Lugo, Efrén Castro, o xefe de Deportes da Xunta de Galicia en Lugo, Manuel Otero, o alcalde e o concelleiro de Deportes de Burela, Alfredo Llano e Ramiro Fernández, o edil barreirense Antón Veiga e o presidente do CD Lugo, Tino Saqués, entre outras autoridades.