08/11/2019

FC Barcelona 7-2 Pescados Rubén

O Pescados Rubén Burela FS non puido dar a sorpresa na pista do todopoderoso FC Barcelona (7-2). Aguantaron os de Juanma Marrube ata o ecuador da primeira parte con 2-0; tras o descanso os galegos puideron reducir a vantaxe coa aposta de porteiro xogador con 5-2, aínda que os blaugranas, letais, contraatacaron con dúas dianas máis.

Aplicouse en defensa o equipo de Juanma Marrube co debut de M. Kaluza baixo paus na Liga, que tamén se converteu no regreso da Xoia Laranxa, Pitero, tras once meses apartado das pistas -desde o encontro fronte a Barcelona B en decembro de 2018- por unha pubalxia.

Os mariñáns contiveron o perigo do campión ata o minuto 10, cun disparo exterior de Arthur fronte a Álex Diz. Ferrao, nunha asistencia precisamente de Arthur, subiu o segundo blaugrana no 12. Salvaron os galegos a inferioridade tras a expulsión de Lucho e apostaron por Everton con xogo de cinco no último cuarto da primeira parte. Juanfran e o propio Everton probaron fortuna sobre a rede blaugrana nos últimos segundos, aínda que sen éxito.

Sergio Lozano ampliou ata o 4-0 nos minutos 25 e 26 en pases de Ferrao. Os burelistas recuperaron a aposta de cinco, con Álex Diz, a falta de 12 para o final, tras o quinto, de Arthur. Así chegou o primeiro do Pescados Rubén, rozando a segunda parte, en estratexia, de Luisma. En menos dun minuto subiu o segundo para os burelistas, con Álex Diz empuxando ao segundo pau, un pase longo de Renato. A pugna entre Ferrao e Renato fronte a Kaluza desde balón parado caeu ao lado local no 32 para subir o 6-2. Sergio Lozano selou o hattrick no 35.

FC Barcelona: Dídac, Boyis, Sergio Lozano, Ferrao, Joselito, cinco inicial; tamén xogaron Rivillos, Dyego, Roger, Aicardo, Adolfo, Arthur

Peixes Rubén Burela FS: M.Kaluza, Luisma, Pope, Everton, Álex Diz, cinco inicial; tamén xogaron Renato, Joselito, Loito, Matamoros, Juanfran, Pitero

Goles: 1-0, minuto 10, Arthur; 2-0, minuto 12, Ferrao; 3-0, minuto 25, Sergio Lozano; 4-0, minuto 26, Sergio Lozano; 5-0, minuto 28, Arthur; 5-1, minuto 30, Luisma; 5-2, minuto 31, Álex Diz; 6-2, minuto 32, Ferrao (p.p. Renato); 7-2, minuto 35, Sergio Lozano

Árbitros: Alonso Montesinos // Santander Flamarique. Por Barcelona amarela a Dyego (minuto 5), Rivillos (minuto 24), Sergio Lozano (minuto 35). Por Burela dobre amarela a Lucho (minuto 12 e 13).

Incidencias: Partido correspondente á xornada 8 de Primeira LNFS disputado no Palau Blaugrana