15/06/2019

Futsi, primeiro finalista de Copa, cun avultado 8-4 sobre Alcorcón

Futsi Navalcarnero pelexará mañá, ás 17.00 horas en Vista Alegre, por revalidar o seu título de Copa, no que podería converterse no seu oitavo galardón da cita. Farao logo de impoñerse con solvencia ao Alcorcón FSF na primeira semifinal da Raíña, con 8-4. O acerto das de Andrés Sanz outorgoulles unha cómoda renda ao descanso con 4-0, ante a que souberon responder as de Adri Martiño nunha segunda parte de infarto e goles.

Bruna adiantou as de Andrés Sanz no 8. No 12, Nere Moldes levantou a bancada, rozando o empate. Rivera evitou o segundo tan só un minuto despois, pero o Futsi non tardou en atopalo, nas zapatillas de Ari, no 14. Non aproveitaron as de Adri Martiño para reducir distancias, con Isa García no segundo pau desde balón parado de Nere Moldes, e con todo si o fixo o Navalcarnero desde saque de esquina materializado por Bruna e ampliado en dobre penalti por Ari.

Remou o Alcorcón cun 4-0 en contra; apostou por xogo de cinco e pelexou por volver meterse no partido. No 24 Nere Moldes reduciu distancias, pero pouco lle durou a alegría; segundos despois María Sanz puxo o 5-1; non se resignaron as de Adri Martiño e de novo apareceu Vane Sotelo. Vista Alegre vibrou cun espectáculo de goles con tira e afrouxa no derbi madrileño; ao gol do Navalcarnero no 28 a porta baleira, respondeu inmediatamente Rivera co 6-3. Antes do ecuador do segundo acto, Vane Sotelo estivo a piques de atopar o cuarto. As de Alcorcón non acababan de ter fortuna na finalización; Marta Balbuena, no 36, mantivo a renda de Futsi e aproveitou Marta para o sétimo, a porta baleira. Bruna, no 38, volveu asestar outro golpe, co 8-3. As de Adri Martiño pelexaron ata a extenuación, co 8-4, de Ana Rivera, a falta de 14 segundos para a bocina.

Futsi Atlético Navalcarnero: Marta Balbuena, Ari, Leti, Ame, Anita Luján, cinco inicial; tamén xogaron Marta, Bruna, María, Gaby

AD Alcorcón FSF: Belén, Isa García, Irene Samper, Vane Sotelo, Rivera, cinco inicial; tamén xogaron Cyn Romano, Nere Moldes, Balle, Aída, Pipi

Goles: 1-0, minuto 8, Bruna; 2-0, minuto 14, Ari; 3-0, minuto 18, Bruna; 4-0, minuto 19, Ari (d.p.); 4-1, minuto 24, Vane Sotelo; 5-1, minuto 25, María Sanz; 5-2, minuto 26, Vane Sotelo; 6-2,minuto 28, Anita; 6-3, minuto 28, Rivera; 7-3, minuto 36, Marta; 8-3, minuto 38, Bruna, 8-4, minuto 40, Rivera

Árbitros: Ferrero Carballal // Menéndez Nistal. Por Futsi amarela a María Sanz. Por Alcorcón amarela a Irene Samper, Vane Sotelo, Rivera.

Incidencias: Partido correspondente á primeira semifinal de Copa de SM A Raíña (Burela, 14-16 de xuño) disputado en Vista Alegre, ante máis de 1000 persoas.