13/10/2018

Terceira consecutiva con 5-0 sobre Tenerife

O Pescados Rubén Burela FS sumou a súa terceira vitoria consecutiva esta tarde con 5-0 sobre o Dimurol S. Tenerife, un pechacancelas que chegou a Vista Alegre con alegría e soltura. A proposta en media pista dos visitantes xerou certas imprecisións nas filas dos de Juanma Marrube nos primeiros compases, pero co paso dos minutos, os laranxas fóronse atopando máis cómodos apostando por un xogo máis directo. Coa vantaxe dun dobrete de Lucho ao descanso e sen case perigo na rede de Edu, os galegos regresaron na segunda parte con serenidade en circulación de balón, multiplicándose o perigo en finalización.

Lucho adiantou os laranxas, no minuto 4, estreando a súa cuadrícula goleadora, nun centro de R. Vargas que Luisma fixo retroceder para o 4 burelista. Chegando ao minuto 10, Yeray despexou co pé un potente disparo exterior de Pope, desde balón parado. A punto estivo de subir o segundo Renato, no 12, cunha galopada pola banda que deixou atrás a Yeray, pero o lanzamento cruzado fóiselle por pouco. En 14, R. Vargas, fronte a Yeray, levantou cun suspiro á Bancada Laranxa, a piques de cazar un pase de Luisma. A defensa tinerfeña salvou de novo, nun pase longo de Edu a Renato. No minuto 17, os mariñáns viviron o seu maior perigo, cun desaxuste de pase merodeando a área de Edu, que liquidou o naronés respondendo en longo cara a Luisma, aínda que fracasou fronte a Yeray. Perdoou Pope no 18 desde balón parado, pero, por fin, poucos segundos despois volveu facer acto de presenza Lucho, rematando o rexeite do pau a tentativa de Luisma.

Ampliou a vantaxe para os galegos Juanfran no minuto 23, moi atento ao segundo pau tras salvar Yeray coa man unha tentativa de R. Vargas, en recuperación. Puxeron en apuros ao meta insular Juanfran e Renato, nos seguintes compases. Case sen ángulo, pegado ao fondo, Luisma, no 28, serviulle en bandexa o 4-0 a Pitero, ao bordo da liña de meta. Fóiselle moi alto a Luisma o pase de Pitero, segundos despois, cara a cara con Yeray, pero o quinto non se fixo esperar; Porto aproveitou, desde saque de esquina, para selalo. Os tinerfeños quixeron dar a volta ao marcador con Pierre como porteiro xogador; só tivo que intevir Edu unha vez. A falta de seis minutos, R. Vargas tamén liderou o xogo de cinco para os de Juanma Marrube. Nunha tarde moi acertada, Lucho, a falta de dous minutos para o final, rozou o sexto.

Pescados Rubén Burela FS: Edu, Juanfran, Pope, R. Vargas, Hélder, cinco inicial; tamén xogaron Luisma, Lucho, Pitero, Renato, Porto, Aarón

Dimurol S. Tenerife: Yeray, Jose, Vélez, Pierre, Kevin, cinco inicial; tamén xogaron Ayose, Sergio, Acaymo, Manu, Carmelito, Borja,

Goles: 1-0, minuto 4, Lucho; 2-0, minuto 18, Lucho; 3-0, minuto 23, Juanfran; 4-0, minuto 28, Pitero; 5-0, minuto 30, Porto

Árbitros: Faubell Zaldívar // Lázaro Angulo (Colexio Aragonés). Por Burela amarela a Pope (minuto 14), R. Vargas (minuto 35), Lucho. Por Tenerife amarela para Manu (minuto 7), Vélez (minuto 14), Jose (minuto 29),

Incidencias: Partido correspondente á xornada 5 de Segunda LNFS disputado en Vista Alegre antes unhas 800 persoas. Minuto de silencio inicial pola traxedia de Sant LLorenç.