20/12/2016

Pescados Rubén 0-5 Aspil Ribera

O Pescados Rubén Burela FS non tivo hoxe o seu mellor día para finalizar o maratón de partidos da última semana; a falta de frescura fíxolle sucumbir esta noite ante un Aspil Vidal Ribera Navarra que se plantou en Vista Alegre con efectividade en ataque e seriedade defensiva, co talismán de Molina (0-5). Os de Daniel Ibañes volverán aos adestramentos o luns 26 para xogar na pista do Ríos Renovables Zaragoza FS o venres 30.

Pedro adiantou os de Tudela rozando o ecuador, recibindo dentro da área fronte a Iago Míguez, custodiado por Miñano, que nada puido facer para reaccionar na traxectoria. Antes ambas as porterías non tiveran moito traballo; as mellores oportunidades foron para o visitante Ferrán o minuto 7 e para o local Hélder no 9. Reaccionaron os de Daniel Ibañes xerando máis perigo e atopando máis ocos aos poucos, topándose unha e outra vez co muro de Molina. Chano intentouno desde a banda no minuto 13; Iago Rodríguez e Cuco, no 15, tampouco puideron perforar a rede. Cando mellor estaban os mariñáns, a falta de 1 minuto 27 segundos para o descanso, Matamoros viu vermella directa na tentativa de escapar de David. O segundo dos visitantes chegou pouco despois, en inferioridade para os locais, de novo nas zapatillas de Pedro. Iago Rodríguez tivo a oportunidade de reducir distancias restando 18 segundos, cun doblepenalti que afastou o pau.

Os galegos buscaron a remontada insistentemente no segundo período. Tras uns compases iniciais nos que Miñano resolveu as chegadas de Aspil con firmeza, o Peixes Rubén non cesou no seu axexo sobre a rede de Molina. En tan só un minuto, o que podería ser o 1-2, cunha oportunidade de ouro de Chano, que desbaratou J. Mínguez, transformouse no 0-3, co terceiro de Pedro (minuto 26), escapando de Iago Rodríguez e só ante un Miñano adiantado. No 28, apostou o Burela FS por xogo de cinco, con Iago Rodríguez, pero non atopou fortuna; a piques de chegar á medianía do segundo acto, Rubí subiu o 0-4 a porta baleira. A estratexia de porteiro-xogador non se facía valer na férrea defensa de Aspil, que de novo ampliou distancias, no minuto 37, aproveitando un erro ofensivo dos mariñáns; Hamza subiu o definitivo 0-5, a pase de Rubi, fronte ao 9 laranxa baixo os paus.

Pescados Rubén Burela FS: Miñano, Iago Míguez, Matamoros, Petry, Bellvert, cinco inicial; tamén xogaron Iago Rodríguez, Isi, Cuco, Chano, Hélder, Carlitos

Aspil Vidal Ribera Navarra FS: Molina, David, Hamza, Luisma, Rubi, cinco inicial; tamén xogaron Lucas, J. Mínguez, Ferrán Plana, Pedro, Abdel Karim, Kostas

Goles: 0-1, minuto 9, Pedro; 0-2, minuto 19, Pedro, 0-3, minuto 26, Pedro; 0-4, minuto 29, Rubi; 0-5,minuto 37, Hamza

Árbitros: Cid Bragado // Martínez Torres (Galicia). Por Burela FS, vermella directa para Matamoros (minuto 18); amarela a Petry (minuto 30). Por Ribera amarela a Pedro (minuto 25), Hamza (minuto 25)

Incidencias: Partido correspondente á xornada 12 de Primeira División LNFS disputado no pavillón Vista Alegre, de Burela, que contou coa presenza do seleccionador nacional, José Venancio López Hierro. Arredor de 900 afeccionados/as.

Copa do Rei

Vista Alegre recibirá o Magna Gurpea no partido de ida de semifinais de Copa do Rei o martes 17 de xaneiro (21.00 horas). A volta, en Anaitasuna, será o martes 7 de febreiro (20.30 horas). O outro billete para a final decidirase entre ElPozo Murcia e Levante UD FS.