30/05/2015

As laranxas despiden a liga con tres puntos ante o Orvina (2-5)

As laranxas despiden a liga con tres puntos na casa do Orvina (2-5) e pechando o podio de Primeira RFEF. Ambas as escuadras optaron por despedir a tempada con despregamento de efectivos; nas filas galegas debutou na súa primeira convocatoria Carla González; a peor noticia para o equipo de Iván Cao, Lucas, é a posible lesión de Maite, que non puido participar na cita tras sentir molestias durante o quentamento.

O Burela FS Pescados Rubén apostou polo dominio do xogo e a posesión do balón, aínda que na rapidez na circulación tivo os seus máis e os seus menos. Con todo, Peque adiantou as mariñás xa no minuto 5 en xogada individual tras sortear a defensa local. Cris, no último cuarto antes do descanso, aproveitou para subir o 0-2, ao segundo pau a pase de Bea Mateos.

No segundo período, o Burela ensaiou con Claudia liderando o xogo de cinco. Con esta elección ampliaron vantaxe, no 24, Bea asistida por Peque, e no 26, a pichichi burelista en parede con Gaby. Tan só un minuto despois, o Orvina reduciu a fenda, no rexeite dunha falta. Con todo, o Pescados Rubén non quixo deixar marxe de mellora ás locais e Peque, no 28, practicamente sentenciou co 1-5 cun lanzamento afastado. O definitivo 2-5 chegou no minuto 31, de Uxue. Na recta final, o encontro contaxiouse dun ritmo que foi perdendo forza.

CD Orvina: Aintzane, Irune, Lucía, Maialen, Susana, cinco inicial; tamén xogaron Jessica, Aiora, Yarima, Uxue, Irati, Leire, Rebeca

Burela FS Peixes Rubén: Jozi, Cris, Peque, Gaby, Bea Mateos, cinco inicial; tamén xogaron Claudia, Paula, Carla González

Goles: 0-1, minuto 5, Peque; 0-2, minuto 15, Cris; 0-3, minuto 24, Bea; 0-4, minuto 26, Peque; 1-4, minuto 27, Jessica; 1-5, minuto 28, Peque; 2-5, minuto 31, Uxue

Tarxetas: Por Orvina, amarela a Jessica (minuto 7), Irune (minuto 12)

Incidencias: Partido correspondente á xornada 30 de Primeira División disputado no polideportivo Ezkaba