27/09/2014

Un gran Cidade As Burgas lévase a vitoria de Vista Alegre

Derrota contundente do Burela Pescados Rubén ante o Cidade As Burgas que se levou os tres puntos de Vista Alegre tras impoñerse por 0-5 nun duelo no que as burelás nunca se atoparon a gusto. O choque comezou con ambos conxuntos tanteando ao
Co paso dos minutos as de Manolo Codeso comezaron a subir a súa presión e nunha gran acción colectiva deixaron a Vane nun man a man con Jozi. A ourensá definiu con precisión e adiantou ao Cidade (0-1). O gol asentou aínda máis ao Cidade que se mostrou coas ideas claras en todo momento e activou ao Burela Pescados Rubén que tirou de todo os seus recursos para empatar o partido. Gozou de varias aproximacións e disparos afastados para igualar a contenda o conxunto burelao aínda que ao descanso chegouse co 0-1. Ao pouco de iniciarse a segunda parte o Cidade As Burgas asestou dous golpes na liña de flotación laranxa. Primeiro Iria estableceu o 0-2, cazando un rexeite tras disparo de Lucía Nespereira, e acto seguido a meta Ana sorprendeu marcando desde a súa portería situando un 0-3 que o Burela Pescados Rubén non foi capaz de remontar. O Cidade mostrou seguridade no seu xogo ante un conxunto local que o intentou pero non tiña o seu mellor día. O 0-4 conseguido por Vane propiciou a aposta de cinco de Quico Otero, buscando cambiar a dinámica do partido a oito do final. As visitantes defenderon con rigor e aproveitaron para redondear a súa vitoria cun golazo de Iria (0-5). A xogadora ourensá deixou o seu selo de calidade cun espectacular golpeo case desde o seu propio córner, mentres o Burela realizaba o cambio entre Shiori e Jozi que regresaba á portería. Burela Pescados Rubén: Jozi, Gaby, Bea Mateos, Peque, Maite –cinco inicial- Shiori, Claudia, Lara, Tainã, Kiko. Cidade As Burgas: Ana, Peke, Iria, Lucía Nespereira, Vane –cinco inicial- Sonia, Candela, María Arias. Goles: 0-1, m.9, Vane; 0-2, m.21, Iria; 0-3, m.22, Ana; 0-4, m.32, Vane; 0-5, m.34, Iria. Árbitros: Menéndez Nistal, Coello Martínez. Colegio gallego. Tarjeta amarilla a Kiko y Bea Mateos del Burela. Incidencias: Partido correspondente á terceira xornada da Primeira División RFEF. Pavillón Vista Alegre de Burela: 500 espectadores.