02/05/2014

Santiago vence ao Burela Pescados Rubén e proclámase campión da Copa Xunta

O Santiago Futsal volve proclamarse Campión da Copa Xunta de fútbol sala, tras impoñerse por 3-7 ao CD Burela Pescados Rubén, a Final disputada na tarde do xoves, no Pabellón da Malata e organizada polo Comarcal A Fervenza FSF.
O Santiago Futsal saía con todo desde o primeiro momento, era o último encontro oficial da tempada para os de Santi Valladares e iso notábase sobre a pista ferrolana porque aos tres minutos do encontro Hugo lograba poñer por diante aos santiagueses tras unha boa xogada de equipo. O Burela Pescados Rubén non se viña abaixo tralo gol e na primeira oportunidade clara que tiveron no encontro ía para dentro, porque Matamoros lograba empatar o encontro tan só dous minutos despois. O encontro disputábase polo centro da pista, aínda que ambos equipos tiñan oportunidades de gol, pero non eran capaces de concretalas. O Burela estivo a piques de poñerse por diante no marcador no minuto 15 nunha dobre oportunidade, pero o Santiago Futsal recuperaba o balón e tralo seu rexeite Barroso lograba marcar o 1-2, no minuto 17 e poucos segundos despois, David Pazos estrelaba un balón contra a madeira. Os da Mariña intentaron buscar o empate nos últimos instantes do periodo, pero o Santiago Futsal estaba ben en materia defensiva, logrando irse coa mínima renda aos vestuarios.

O Santiago Futsal saía moi intenso sobre a pista e Diego Quintela daba o primeiro aviso aos poucos segundos, pero na segunda oportunidade non perdoaría e lograba ampliar diferenzas co 1-3. Nos seguintes minutos, os dous equipos terían oportunidades claras de gol, incluso sacando o balón debaixo da mesma liña de gol en ambas porterías, mentres a tensión e os nervios ían en aumento sobre a pista. O Burela Pescados Rubén xogou a unha carta e Burrito saía como porteiro-xogador, saíndo ben a xogada no seu primeiro intento, porque Antoñito lograba marcar o 2-3, no minuto 34. Hugo estivo a piques de ampliar diferenzas despois de que unha vaselina fóseselle por moi pouco, pero o Burela estaba nos seus mellores minutos sobre a pista e Matamoros lograba igualar o encontro, no minuto 37. Tras un tempo morto, o Santiago Futsal decidía arriscar sacando a Barroso como porteiro-xogador e hoxe o xogo de cinco estaba funcionado, porque Quintela lograba marcar o 3-4. Tralo gol o Burela Pescados Rubén volvía sacar a Burrito como porteiro-xogador, pero agora o xogo de cinco volvíaselle en contra porque o Santiago Futsal roubaba o balón e nunha rápida xogada Hamza facía o 3-5. O Burela xa tiña que ir á desesperada e só atopouse dous novos goles en contra a porta baleira nos últimos segundos, o primeiro nuevamente de Hamza desde trinta metros e o segundo de Juanjo desde o seu portería, que facía que o marcador fósese ao definitivo 3-7 e con iso a Copa Xunta 2013-2014 de fútbol sala fósese para a cidade do Apóstolo.

FUENTE: PRENSA A FERVENZA FSF

CD Burela Pescados Rubén: Edu, Mimi, Iago Míguez, Juanma, Christian -tamén xogaron - Burrito, Hugo, Matamoros, Carlitos e Antoñito.

Santiago Futsal: Raúl, David, Barroso, Hugo, Diego Quintela - tamén xogaron- Palomeque, Eloy Vermellas, Juanjo, Pablo Tallón, David Pazos e Hamza.

Árbitros: José Luís Rei Hermida e Eduardo Curral Martínez xunto con Berta García Vázquez e Arcilio Dos Santos Mon como cronometrador (Delegacións de Santiago, Lugo, A Coruña e Viveiro). Amonestaron polo CD Burela a Matamoros, Carlitos e ao adestrador Juanlu Alonso, mentres que polo Santiago Futsal amonestaron a Palomeque e David Pazos.

Goles: 0-1 Hugo min.3, 1-1 Matamoros min.5, 1-2 Barroso min.17, 1-3 Diego Quintela min.23, 2-3 Antoñito min.34, 3-3 Matamoros min.37, 3-4 Diego Quintela min.38, 3-5 Hamza min.39, 3-6 Hamza min.39, 3-7 Juanjo min.39.