09/02/2013

O derbi galego e o liderado quedan en Burela

O Burela Pescados Rubén mantén o liderado da Primeira División tras conquistar (4-2) o derbi galego ante Ponte Ourense. O encontro resultou equilibrado durante un primeiro periodo que comezou co tempranero tanto visitante. Aos dous minutos as ourensás vencían por 0-1, cun gol de Lucía Nespereira en propia meta. A intensidade en ambos conxuntos aumentaba co paso dos minutos pero o equipo mariñano mostrou as súas credenciales para remontar o partido. Dany estableceu o empate, minuto 8, para despois asistir de tacón a Maite que puxo o 2-1 no minuto once. As ourensás non se engurraron e lograron empatar por mediación de Sarita, minuto 14, aínda que a súa alegría non tivo moito percorrido xa que Dolo tirou de oportunismo para establecer o 3-2 co que se chegou ao descanso.

Tras un primeiro periodo de alternativas, a continuación foi un monólogo laranxa que avasallou a un Ponte Ourense que se agarrou á súa porteira, Loli, e a fortuna. Entre outras ocasións; Maite estrelou un balón ao pau, Lidia gozou dun par de ocasións e Peque atopouse tamén coa madeira. As visitantes estaban perdidas pero a sentenza non chegaba e as ourensás comezaron a xerar máis sensación de perigo en ataque. A sete para o final, optaron polo xogo de cinco que o conxunto de Javier Pardeiro neutralizó con solvencia e Lidia aproveitou para sentenciar marcando o cuarto tanto desde a súa propia pista, minuto 36. O 4-2 propiciou a rendición do Ponte que sufriu a expulsión de Sarita, dobre amonestación, e o Burela saboreou con tranquilidade a conquista do derbi.