08/06/2012

O Burela Pescados Rubén presenta a súa candidatura á Copa de España

O Burela Pescados Rubén presentou as súas credenciais na Copa de España que se disputa en Valladolid ante un Cajasur Córdoba que, por segunda tempada consecutiva, cae nos cuartos de final ante o conxunto burelense. Nesta ocasión, a vitoria laranxa foi máis contundente (7-3) aínda que o choque estivo moi equilibrado, especialmente no primeiro período.

Ambos os conxuntos iniciaron o partido con moita intensidade e presionando ao seu rival sendo o Burela o primeiro en golpear. Cely sorprendeu a Cati aos catro minutos cun disparo raso e cruzado que supuxo o 1-0. O perigo do conxunto cordobés tiña nome propio, Dany. A pivot brasileira foi un auténtico quebradizo de cabeza para as mariñás e empatou o encontro tras un forte disparo, minuto once. A resposta burelense non se fixo esperar e de novo Cely puxo en vantaxe ao seu equipo tras cazar un balón enviado ao pau por Dolo.

O ritmo do encontro era frenético e ambos conxuntos xeraban ocasións claras de gol. Nunha brillante acción individual Dany, en resposta ao duelo exposto polo seu compatriota, empatou para as andaluzas. Pero a alegría do Cajasur resultou efímera xa que Peque aproveitou, no último minuto, un descoido defensivo do Cajasur nun córner para fusilar a Caty e levar con vantaxe o seu equipo ao descanso (3-2).

A segunda parte comezou igual que a primeira, alto ritmo de xogo e presión constante pero cunha diferenza, o Burela realizou axustes defensivos que lle permitiron minimizar a influencia de Dany no xogo.

O equipo dirixido por Javier Pardeiro pulsou o modo cruceiro ante un Córdoba incapaz de manter a intesidad laranxa. As burelenses demostraron o seu excelente nivel físico e intelixencia, e atoparon o momento adecuado de liquidar ao seu rival. Diagnosticaron a debilidade cordobesa e non tiveron piedade do cadro andaluz. En apenas dous minutos compraron o seu billete a semifinais. De novo o protagonismo realizador recaeu en Peque e Cely, que fixeron o cuarto e o quinto respectivamente, e forzou ao Cajasur a pedir tempo morto.

A resposta andaluza foi xogar de cinco. E a consecuencia, na súa primeira acción, que Lidia se sumou á festa e marcou o sexto levando o xúbilo aos afeccionados laranxas presentes no Pilar Fernández Valderrama. Aínda faltaban 16 de xogo e as andaluzas seguírono intentando con xogo de cinco pero a sobriedade burelense impediu calquera indicio de reacción. Noe recortou distancias marcando o 6-3, minuto 29, pero non quedou sen resposta. Peque pelexa un balón en media pista que chega a Lida que, desde media pista, marca o definitivo 7-3 a porta baleira.

Con todo decidido, unicamente quedaba esperar o asubío final que certificase a clasificación para as semifinais que chegou sen máis variacións no marcador. O rival en semifinais será o gañador do Atlético de Madrid Navalcarnero e o anfitrión, Valladolid FSF. O choque disputarase mañá sábado día 9, ás 19.30 horas.

Burela Pescados Rubén: Jozi; Dolo, Haydée, Peque y Cely -quinteto inicial- Claudia, Ro, Maite, Milena e Lidia.

Cajasur Córdoba: Cati; Dany, Noe, Laura Bestué y Amelia –cinco inicial-, Beíta, Fátima, Carmen Delia, Isa e Patri.

Pabellón: Pilar Fernández Valderrama. Unhos 300 espectadores.

Árbitros: Del Pozo García e López Jiménez do Colexio Madrileño. Amosaron cartón amárelo a Cati e a Laura Bestué no Cajasur e a Maite no  Burela FS Pescados Rubén.

Goles: 1-0, min. 4 Cely; 1-1, min. 11 Dany; 2-1, min. 12 Cely; 2-2, min. 17 Dany; 3-2, min. 19 Peque; 4-2, min. 23 Peque; 5-2, min. 24 Cely; 6-2, min. 24 Lidia; 6-3, min. 29 Noe; 7-3, min. 32 Lidia.