05/01/2011

O Burela FSF Pescados Rubén conquista o triplete do Raíñas Meigas

O Burela FSF Pescados Rubén proclamouse campión da terceira edición do Raíñas Meigas tras vencer ao Poio FSF por 7-3. Con esta vitoria o conxunto laranxa alcanza o triplete no clásico torneo do Nadal no que derrotou ao Fervenza e Cidade das Burgas, edición 2009, e ao Valladolid en 2010.

No duelo ante o Poio a escuadra dirixida por Javier Pardeiro venceu con autoridade e solvencia aínda que o conxunto pontevedrés mostrou unha boa imaxe en Vista Alegre. O inicio do choque estivo marcado pola boa defensa e o rápido contragolpe visitante, mentres que o conxunto burelense dominaba pero carecía de fluidez no seu xogo. No minuto sete, Marisa logrou o 0-1 nun contragolpe, marcador que puido ampliar o Poio noutras dúas accións idénticas pero errou na definición.

A partir do minuto dez o Burela comezou a circular mellor e con maior velocidade. Emerxeu entón a figura de Vanessa que cunha asistencia maxistral habilitou a Dolo que definiu ante Esther, minuto 16, para establecer o empate. O Burela cambiou de marcha e o Poio non lograba manter a intensidade inicial. Claudia desfixo o empate cun disparo desde a frontal, minuto18, e Vanessa transformou un doblepenalti para situar o 3-1 co que se chegou ao descanso.

Na continuación, o Burela aumentou o ritmo de xogo e Lidia encarrilou o encontro con dous goles máis, minuto 21 e 22. O Poio viuse incapaz de frear o xogo local e buscou a meta laranxa con máis corazón que cabeza, ata coa opción de porteira xogadora. Vanessa logrou o dobrete ao marcar o 6-1 nun contragolpe. Entón o Burela relaxouse e Peke, con dous goles, reduciu distancias pero Rosana foi a encargada de pechar o encontro co 7-3 final.

Burela FSF Pescados Rubén:  Jozi, Lucía, Dolo, Claudia, Rosana –cinco inicial- Lidia, Cuchi, Lara, Milena, Lola e Vanessa.

Poio FSF: Esther, Claudia, Charo, Marisa, Peke –cinco inicial – Isa, Sonia, Kiko, Eliane, Nuria, Lara e Anita.

Goles: 0-1, m.7, Marisa; 1-1, m.16, Dolo; 2-1, m.18, Claudia; 3-1, m.19, Vanessa; 4-1, m.21, Lidia; 5-1, m.22, Lidia; 6-1, m.27, Vanessa; 6-2, m.29, Peke; 6-3, m.32, Peke; 7-3, m.37, Rosana.

Infantil Feminino

No encontro de categoría infantil o Poio FS alzouse co título de campión tras vencer ao ED EON Burela FS por 2-5. O partido tivo como dominador ao conxunto pontevedrés ante un Burela que ofreceu unha boa imaxe.

Polo ED EON Burela FS xogaron Carla, Silvia Otero, Ana, Paula, Gracieth, Matilde, Yaiza, Dara, Claudia, Paula e Silvia.